Menu:

Oppdatere teknikk


I Web For Alle har vi laget websider på den mest grunnleggende måten, som er å kode sidene flatt. Når du mestrer denne teknikken, kan du alltid lage websider uten spesielle og kostbare verktøy.

Dette er en enkel, grei og direkte måte å lage websider på:Når dette er sagt, så kan man også - spesielt for en firmaweb - komme til et punkt hvor man føler at det å lage sider manuelt, med flat koding, rett og slett blir for elementært. Grunnene til dette kan for eksempel være:

I så fall er tiden inne til å vurdere oppgradering til en publiseringsløsning.

Publiseringsløsninger kalles også CMS-systemer. (CMS står for "Content Management System".) Dette er programmer som gjør at man kan lage websider uten å kunne noe om HTML, CSS eller det vi har lært om i Web For Alle. Samtidig tillater CMS-systemer at flere kan arbeide med websidene samtidig, og at forskjellige brukere kan arbeide med sidene på forskjellige måter.Et CMS-system fungerer som regel slik at websidene og publiseringsløsningen ligger på en webserver, og at de som jobber med sidene logger seg på via en webside for å legge inn tekster og bearbeide sidene.

Et CMS-system koster fra noen tusenlapper til over en million kroner. Ofte vil det være behovet for integrering med andre systemer som avgjør hvor dyrt det blir.

Hvis du vurderer å anskaffe et CMS-system, kan du eventuelt begynne i det små. I så fall kan du velge for eksempel Idium Web, der prisene starter på kr 290 per måned:
Klikk her for mer informasjon om Idium Web

Idium Web kan du eventuelt også oppgradere senere til den mellomstore Idium Portal Server, som gir full funksjonalitet på et hyggelig prisnivå, og du kan bygge ut med moduler etter hvert som du trenger dem.
Klikk her for mer informasjon om Idium Portal Server

Har du behov for noe enda større, er en godt ansett løsning EPIserver. Denne tillater stor grad av integrering med andre forretningssystemer.
Klikk her for mer informasjon om EPIserver.

Vurderer du CMS-løsninger for et firma eller en organisasjon, bør du også være klar over at det finnes en rapport som utgis hvert år med sammenligning av forskjellige CMS-løsninger som er tilgjengelige i Norge:
Klikk her for mer informasjon om rapporten Norske Publiseringsløsninger

Husk også at det finnes verktøy for mer ekstensiv bruk av Web For Alle enn det som er dekket i skritt-for-skritt-forklaringene. Disse finner du i siste kapittel av Web For Alle.Gå videre: Verktøy
Eller: Gå tilbake til oversikten