Menu:

Verktøy for netthandel


For å drive med varehandel må du ha et organisasjonsnummer og være registrert i Brønnøysundregistrene. Klikk her for mer informasjon om å starte bedrift.

Netthandel har ikke vært beskrevet i trinn-for-trinn-utviklingen av websider, men kan enkelt knyttes til denne. Til netthandel bruker vi i Web For Alle verktøyet MyStore, som lar deg opprette en nettbutikk uten etaberingskostnad.Slik gjør du for å kombinere en MyStore-butikk med en webside:

1. Opprett din webside
2. Opprett din nettbutikk (beskrives under)
3. Lag lenke fra din webside til din nettbutikk

Ønsker du bare selve butikken, og ikke noen informasjonssider rundt, er det heller ingen ting i veien for kun å opprette en nettbutikk gjennom oppskriften under. Vær imidlertid oppmerksom på at denne butikken ikke blir på ditt eget domene, for eksempel www.butikkenmin.no, men i stedet blir på adressen http://butikkenmin.mystore.no. (Dette betyr også at dersom du kun ønsker en slik nettbutikk, kan du opprette den umiddelbart uten å kjøpe domene og webhotell.)

Slik oppretter du din butikk:

1. Gå til denne siden og registrer deg:
Registreringsside for ny MyStore nettbutikk

2. Fyll ut skjemaet og send det inn.

3. Du mottar umiddelbart en e-post med bekreftelse av at din butikk er opprettet, og med beskrivelse av hvordan du tar butikken i bruk.Bonus-tips: CaféPress

Ønsker du en enda enklere måte å starte netthandel på, bør du også være klar over en internasjonal tjeneste som heter CaféPress. Cafe Press lar deg sette opp en nettbutikk og tjene penger, uten at du investerer i verken ehandelsløsning eller produksjon av produkter å selge - fortjenesten er ren netto.

Med CaféPress kan du enkelt lage en nettbutikk med ferdige produkter som CaféPress produserer for deg med ditt trykk, og sender direkte til dine kunder. Alt du behøver å gjøre er å laste opp en elektronisk original med din grafikk/tekst/logo, så velger du selv hvilke produkter du ønsker å selge med denne grafikken/teksten/logoen på. Nettbutikken produseres automatisk med CaféPress sitt system.Denne løsningen er spesielt gunstig hvis du for eksempel er et band eller et idrettslag som ønsker å kunne selge "merchandise", altså varer med bandets/klubbens logo og/eller slagord og lignende.

CaféPress tilbyr T-skjorter, kopper, kalendere, klokker, capser, magneter og mye, mye mer.

Les mer om CafePress (siden er på engelsk).

Lykke til med din nettbutikk!