Menu:

Verktøy for design og bildebehandling


Den som driver en webside har ofte behov for å skape bestemte visuelle effekter. Her er noen verktøy som hjelper deg med dette:

BildebehandlingNår du skal bruke bilder på din webside, er det en stor fordel om du har et verktøy som lar deg gjøre forandringer på elektroniske bilder. Et slikt program kalles et bildebehandlingsprogram. Du trenger minst et program som lar deg beskjære og endre størrelse på bildene dine. Om du i tillegg kan legge på filtre, endre farger etc., er det en fordel.

I Web For Alle benytter vi et gratis bildebehandlingsprogram som heter Photo Plus 6. Dersom du allerede har et kommersielt bildebehandlingsprogram som Photoshop eller den enklere varianten Photoshop Elements, kan du naturligvis gjerne benytte disse.

Hvis du ikke har et bildebehandlingsprogram fra før, så last ned og bruk Photo Plus for å behandle bilder.

Klikk her for å laste ned og installere Photo Plus 6

Flere standard designmaler

Hvis du har lyst til å bruke mer avanserte, eller annerledes utseende, designmaler enn de vi benytter i Web For Alle, kan du naturligvis gjerne gjøre det.Her er to gode ressurser for tusenvis av gratis HTML-maler:

Free Web Site Templates - Masse gratis i flere kategorier. (Eksemplene i bildet over er tatt fra denne siden.)

BoxedArt - Mange gratis maler, men også noen du må betale for. NB! Flash-maler er ikke dekket av det du har lært i Web For Alle, og krever også annen programvare. Denne siden har også en omfattende seksjon med veiledningstekster hvis du vil lære mer om bearbeiding av maler. (NB! Disse veiledningene er på engelsk.)

Gratis illustrasjoner og bilder

Hvis du trenger mer bildemateriale, eller tegninger og andre illustrasjoner, så kan du se på disse gratis ressursene:


MorgueFile - En gratis fotografi-databse der du kan søke på et ord (for eksempel "rose" i eksempelet over), og få masse gratis bilder om nettopp dette. Bildene kan benyttes gratis. Husk å skrive søkeordene på engelsk.

Microsoft sin side med gratis bilder, tegninger ("clipart") og lyder Microsoft har en av verdens største samlinger med gratis tegninger. Denne siden er dessuten på norsk.

Lykke til med dine sider!