Menu:

Snarveien til egne websider: Google Page Creator


Google Page Creator er et nytt tilbud fra Google, som fremdeles bare finnes i beta-versjon, men som er fullt mulig å benytte allerede nå.

Google Page Creator er et gratis CMS (= Content Management System, kalles på norsk også "publiseringsløsning") som gjør at du kan lage dine egne sider på webben direkte, uten å måtte skrive kode.

Forutsetningen er at du har en Gmail-konto. (Hvis du ikke allerede har det, kan du enkelt opprette en Gmail-konto gratis.) Sidene blir laget med ditt Gmail-navn i webadressen. Har du Gmail-adressen lisehansen@gmail.com blir adressen til dine sider http://lisehansen.googlepages.com.

Tips: Hvis du ønsker å knytte dine Google Pages-sider mot et domene som du kjøper, så kan du bare sette opp domenet til å peke til din Google Pages-side. Dermed kan kunden din skrive inn for eksempel www.motebutikken.no og komme direkte til http://lisehansen.googlepages.com. - Dette er kanskje ikke perfekt, men det kan jo være en mellomløsning mens du jobber med å lage dine egne sider fra bunnen av også.

Slik gjør du for å bruke Google Page Creator:

1. Klikk her for å gå til Google Page Creator.

2. Registrer deg som Gmail-kunde hvis du ikke er det fra før (figuren under viser hvor på siden du må klikke for å registrere Gmail-konto):Hvis du allerede er Gmail-kunde, logger du deg bare på med din eksisterende Gmail-adresse og tilhørende passord.

3. Du kommer rett inn på førstesiden, og kan enkelt skrive inn navn på websiden, tekst mm.:I venstrespalten på siden finner du tekstredigerings-verktøy som er ganske like de du er vant til fra Word og tilsvarende programmer.

4. Du kan enkelt forandre utseende på siden ved å klikke der den røde ruten på figuren under viser.Du kan velge mellom mange forskjellige maler, bare ved å klikke på en knapp:


(Dette er bare noen av de forskjellige designmalene du kan velge mellom.)

For å få mest mulig ut av Web For Alle, og for å få full designfrihet, anbefaler vi at du går gjennom alle kapitlene i Web For Alle slik at du lærer deg å kode sider fra bunnen av. Google Web Creator er imidlertid et veldig godt alternativ for raskt å få sider opp og stå, og så kan du jo lage egne sider etter hvert.

Lykke til med din Google Page Creator-side!Gå tilbake til oversikten